6. syys, 2021

Nytkö vasta herätään ratikan seurauksille?

Pirkkalainen 7.7.2021

Jutta Jelys23.6 kirjoitti 23.6 Loukonlahden kaavasta ja olen myös erittäin harmistunut, että alue pilataan liian tiiviillä rakentamisella eikä kuntalaisten mielipiteitä ole huomioitu. Miksi näin?

On surullista, että vasta nyt ollaan havahtumassa siihen, mitä ratikan tuleminen Pirkkalaan käytännössä tarkoittaa. Naistenmatkantien varsi tulee täyttymään asukkaista. Tässä vaiheessa lienee turhaa kauhistella miltei 600 asunnon kaavaa alueelle, sillä päättäjien enemmistö on joukkoliikenneväylän asukasmäärän tuplaamisen siunanneet.

Loukonlahden tilanteesta tekee erityisen kiusallisen se, että kukaan ei tunnu tietävän miksi noin massiiviseen kaavaan on päädytty. Vastuuta siitä on palloteltu puolelta toiselle ja jopa virkamiehille, jotka tietääkseni toimivat aina poliittisen ohjauksen mukaisesti? Päättäjien on suoraselkäisesti kannettava vastuu tehdyistä päätöksistä.

Kuten ennen vaaleja, olen edelleen sitä mieltä, että vaihtoehdot ratikalle on oltava tehtyinä ENNEN kuin yhtään lisärahoitusta myönnetään ratikan selvityksille. Näyttää ikävästi siltä, että tässä KD on jäämässä yksin. Ratikkaa on selvitetty vuodesta 2018 mutta vaihtoehtoja ei.

Toinen asia, jota olen yrittänyt nostaa esiin, on ratikan vuosittainen huoltovastike, joka menee käyttötaloudesta eikä investoinneista. Käyttötalouttamme tulevat rasittamaan myös leasingrahoitukset (koulukampus uutena sekä Kurikankulman päiväkoti) sekä kovasti kasvavat kustannukset lastensuojelussa, ikääntyneiden palveluasumisessa ja erikoissairaanhoidossa (toistaiseksi kunnan vastuulla) Huoltosuhteemme heikkenee ja se vaikuttaa verotuloihin. Sote vie n. 60 verotuloistamme ja jäljelle jäävällä osuudella on selvittävä kunnan lainanhoidosta. Näillä tulee olemaan erittäin suuret vaikutukset palvelujemme tasoon ja määrään. Olen muutamaan kertaan kysynyt tästä, mutta en ole saanut vastausta. Miksi näin tärkeästä asiasta ei haluta puhua?

Vielä pari viikkoa sitten kaksi kunnanhallituksen jäsentä väitti, että ratikan kustannukset menevät investoinneista. Tämä on selkeä osoitus siitä, että ratikan vaikutuksista ja seurauksista ei ole riittävän avoimesti kerrottu edes kunnanhallituksen jäsenille.

Kuntalaisten aito kuuleminen on myös otettava tosissaan. Demokratiaan kuuluu kaikkien osapuolien kuuleminen ja niiden pohjalta tehdään kompromissi.

Uusimmat kommentit

26.07 | 05:25

Erinomainen kirjoitus Etelä-Suomen Sanomissa (Lahti) tänään 26.7. Oletettavasti joissakin muissakin lehdissä?

22.06 | 19:00

Olipa sinulla hyvä juttu keskiviikon 22.6.22 Aamulehdessä. Tartuit isoon ongelmaan.

26.05 | 07:47

Hei Riitta!Perun tuloni vaaliavustajaksi

24.05 | 11:16

Hyvä Riitta,Kiva, persoonallinen esittely.

Jaa tämä sivu