15. elo, 2019

Avoimuuden puute on todellinen ongelma tähtisairaalahankkeessa

Julkaistu: Valkeakosken Sanomat 19.6.2019

Hienoa, Pekka Järvinen ja Teuvo Nieminen, että tartuitte kirjoitukseeni (VS 7.6). Tosin aika rohkeasti väititte (VS 11.6) että kirjoittamani asiat (VS 7.6) eivät pidä paikkaansa. Toivon tämän herättävän lukijoita miettimään, mitä erikoissairaanhoidossamme tapahtuu.

Kuntapäättäjät todellakin on sivuutettu erikoissairaanhoitomme yhtiöittämishankkeessa. Jos valtuutettuna kuulen näin mittavasta asiasta ensimmäistä kertaa lehdestä marraskuussa 2018 – siitä huolimatta, että asiaa on valmisteltu jo parin vuoden ajan - niin jokin on pielessä. Nopea kysely muista kunnista kertoi, että ei muidenkaan kuntien PSHP:n valtuutetut ole nähneet aiheelliseksi tuoda asiaa kunnanhallitusten omistusasiana esiin. Vaikka jokaisessa KH:n kokouksessa omistajaohjausasiat tulisi käsitellä.

Olen ollut yhteydessä miltei kaikkiin Pirkanmaan kuntiin (valtuutettuihin) ja viesti oli sama. Eivät olleet tietoisia asiasta. Olen soittanut myös kuntaliittoon, STM:ään ja muutamille PSHP:n valtuutetuille.

Talouselämä 24.11.2018 kirjoitti ”Tamperelaiset aikovat vallata markkinoita julkisen terveydenhuollon osakeyhtiöllä vaikka eduskunnassa ajatus herättää kauhua ja sokeutta. Tamperelaiset koettelevat taas lakipykälien rajoja… Kyse on veronmaksajan rahoilla tehtävistä terveysmarkkinoiden valtaushankkeista.” Kuntaliitto ja STM ovat ilmaisseet huolensa avoimuuden puutteesta ja demokratiavajeesta.

Kuntien ylin päättävä elin on valtuusto. 1,5 miljardin liikevaihto, n. 14 000 henkilön työpaikka ja verovaroin rakennettu erittäin kustannustehokas ja laadukas erikoissairaanhoidon yhtiöittäminen luulisi kiinnostavan muitakin kuntapäättäjiä.

Aika rohkea oli myös väite, että ”kirjoitus kuvaa henkilön todellista tietämättömyyttä asiassa” ja kuitenkaan ette halunneet lähteä virheellisyyksiä korjaamaan? Olen valmis avoimeen keskusteluun, milloin tavataan?

Uusimmat kommentit

26.07 | 05:25

Erinomainen kirjoitus Etelä-Suomen Sanomissa (Lahti) tänään 26.7. Oletettavasti joissakin muissakin lehdissä?

22.06 | 19:00

Olipa sinulla hyvä juttu keskiviikon 22.6.22 Aamulehdessä. Tartuit isoon ongelmaan.

26.05 | 07:47

Hei Riitta!Perun tuloni vaaliavustajaksi

24.05 | 11:16

Hyvä Riitta,Kiva, persoonallinen esittely.

Jaa tämä sivu